SQ Vision

Een felle brand heeft vanochtend een deel van het hightechbedrijf Prodrive in Son, bij Eindhoven, in de as gelegd. De brandweer houdt er rekening mee dat het pand zal instorten. Bij de brand kwam al een deel van de gevels naar beneden. In het pand was niemand aanwezig. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Omdat de brand nog niet geblust is, krijgen omwonenden het advies om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatieroosters dicht te doen. Er zijn geen schadelijke stoffen gemeten, maar volgens de brandweer is het altijd verstandig om uit de rook te blijven.

De brand brak rond 04.00 uur vanochtend uit in een van de panden die Prodrive heeft op het industrieterrein Ekkersrijt/Science Park. Aan de brand ging een explosie vooraf, waarbij kozijnen en ruiten van de tweede en derde verdieping tot aan de overkant van de straat werden geblazen.

Over de oorzaak van de brand bestaat nog onduidelijkheid. "Er is een explosie gehoord, maar of dit de brand ook veroorzaakt heeft, onderzoeken we", aldus een politiewoordvoerster bij Omroep Brabant.

Hier is de schade door de ontploffing goed te zien SQ Vision

Industrieterrein Ekkersrijt is voor een deel afgezet door de politie, vooral omdat er nog steeds rook vrijkomt. De IKEA en omliggende winkels zijn wel te bereiken. "Vrijdagnacht en in de vroege zaterdagochtend hadden we veel last van de rook, maar rond negen uur leek de overlast al een stuk minder te zijn. Toch vragen we mensen die niet echt hier hoeven te zijn om het bedrijventerrein te mijden", aldus de politie.

STER reclame