Gyrano Kerk laat Utrecht juichen

Flitsend gestart Excelsior ziet Utrecht nog langszij komen

Excelsior is er niet in geslaagd om thuis een 3-0 voorsprong vast te houden tegen FC Utrecht. De nummer vijf in de stand pakte toch nog een punt. Op Woudestein werd het 3-3.

Hoewel de eerste kansen voor FC Utrecht waren, leidde Excelsior na acht minuten al met 2-0. Elías Már Ómarsson schoot binnen na een hakje van Ali Messaoud op de paal. Twee minuten later schoof Ryan Koolwijk beheerst binnen.

Een kwartier later maakte Luigi Bruins er vanaf de penaltystip zelfs 3-0 van.

Na 25 minuten komt Excelsior op 3-0. De spelers van Utrecht staan er verloren bij

Na rust sloeg Utrecht terug: Gyrano Kerk schoot in het zijnet en over, maar ook raak. Nick Venema stond na defensief geklungel op de juiste plek en Thomas Gustafson benutte een strafschop.

De reden voor die penalty was een vermeende overtreding van Denis Mahmudov op Oussama Tannane. Scheidsrechter Richard Martens gaf in eerste instantie een vrije trap, maar de VAR maakte er een strafschop van, omdat het contact binnen het zestienmetergebied had plaatsgevonden.

Na afloop van de wedstrijd verklaarde Martens echter dat hij het toch geen penalty vond. "Ik moet helaas concluderen dat het voor mij geen strafschop was, omdat de speler van Excelsior (Mahmudov, red.) de bal speelt voor het contactmoment."

Excelsior kreeg in de slotfase nog kansen, maar Mounir El Hamdaoui verzuimde om er 4-3 van te maken voor de Rotterdammers.

'Inherent aan voetbal'

Ondanks de enerverende avond stond Utrecht-trainer Dick Advocaat kalm voor de televisiecamera's. "Ik heb dit al vaker meegemaakt en ik zal het nog wel vaker meemaken. Dat is inherent aan voetbal."

Advocaat over 3-3: 'Dat is inherent aan het voetbal'

Zo rustig was de inmiddels 71-jarige Advocaat in de rust nog niet. Bij scheidsrechter Richard Martens beklaagde hij zich over het feit dat Utrecht geen strafschop had gekregen, terwijl dat in zijn ogen wel had gemoeten. Advocaat werd uitgenodigd in de kleedkamer van Martens om de beelden te bekijken.

"Dat komt niet heel vaak voor, maar ik was pissig en dat heeft hij gezien. Martens legde uit dat er in overleg met de VAR is besloten om een penalty te geven aan Excelsior. Meer heeft hij niet gezegd en ik ook niet."