NOS Wielrennen

Weer WB-goud voor baanwielrenners op teamsprint

Weer WB-goud voor Nederlandse teamsprinters

Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland hebben ook bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn de gouden medaille veroverd op het onderdeel teamsprint. Hun tijd van 42,472 was bovendien een nieuw record op de Duitse baan.

De Nederlandse baanwielrenners zijn tot nu toe ongeslagen op de teamsprint in de wereldbeker. Ook in Saint-Quentin-en-Yvelines (Frankrijk) en Milton (Canada) veroverde Nederland het goud.

Baanrecords

In de kwalificatie reden Van 't Hoenderdaal, Lavreysen en Sam Ligtlee ook al een baanrecord, waarna Lavreysen en Van 't Hoenderdaal samen met Hoogland nog sneller waren in de eerste ronde. In de finale was het trio opnieuw goed voor een baanrecord.

"Om zo'n tijd te rijden, dat is echt fantastisch", aldus Hoogland na afloop. "Ik moet zeggen dat die andere jongens het mij ook makkelijk maken als laatste rijder. Doordat er zoveel vertrouwen is in elkaar, hoef ik het alleen nog maar uit te fietsen."

Gouden teamsprinters: 'Fantastisch om zo'n tijd te rijden'

Het andere Nederlandse team, de commerciële BEAT Cycling-ploeg, bleef op de vierde plaats steken. Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos verloren nipt van Duitsland, dat daarmee het brons opeiste. De zilveren medaille was voor Groot-Brittannië.

Geen medaille voor Lamberink en Ligtlee

Kyra Lamberink en Elis Ligtlee grepen op de teamsprint naast het brons. Lamberink kwam in de kwalificatie en in de eerste ronde met Shanne Braspennincx in de baan en zij reden de tweede tijd in de kwalificatie en de derde tijd in de eerste ronde.

Met Ligtlee was Lamberink langzamer dan in die eerste twee races. Ze gaven 0,059 toe op Lin Junhong en Zhong Tianshi uit China. Het goud ging, net als in Saint-Quentin-en-Yvelines, naar Europees kampioenen Daria Sjmeleva en Anastasia Vojnova uit Rusland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl