Het grondpersoneel begroet Macron Reuters

Bij gebrek aan een officiële delegatie is president Macron gisteravond in Argentinië ontvangen door het grondpersoneel van de luchthaven in Buenos Aires. Dat hij daarbij met een geel hesje werd geconfronteerd, leidt tot hilariteit in Frankrijk.

De Argentijnse vicepresident moest de Franse president welkom heten in haar land, ter ere van de G20-top die er vandaag begint. Omdat zij te laat kwam, werden twee medewerkers van het vliegveld opgetrommeld voor de aankomst.

Toen Macron met zijn vrouw Brigitte de vliegtuigtrap af liep, schudde hij vriendelijk de hand van beide mannen. Daarna liep hij over de rode loper naar zijn gereedstaande limousine.

Kijk hier naar de sobere ontvangstceremonie op het vliegveld:

'Gele hesjes' achtervolgen president Macron tot in Argentinië

Dat een van de mannen uit veiligheidsoverwegingen een reflecterend geel hesje aanhad, leidde in Frankrijk onmiddellijk tot grappen. De hesjes zijn de afgelopen week het symbool geworden van aanhoudende en grootschalige brandstofprotesten.

"Hij zal wel denken dat ze hem achtervolgd hebben", lacht de een op Twitter. "Hij zal vast niet verwacht hebben dat hij meer dan 11.000 kilometer verderop ontvangen zou worden door een man in een geel hesje", veronderstelt een ander.

Overigens kwam de officiële delegatie korte tijd later opdraven, waardoor Macron toch nog volgens het protocol werd ontvangen.

STER reclame