Blake Govers heeft de 1-0 gemaakt
NOS SportAangepast

Australische hockeyers laten zich niet dwarsbomen door Nederlandse coach

Titelhouder Australië heeft zich in zijn eerste groepswedstrijd bij het WK hockey in India niet laten verrassen. Er werd met 2-1 gewonnen van het Ierland van de Nederlandse coach Alexander Cox, die ook trainer is van hoofdklasser Kampong.

Maar er waren deze wedstrijd meer verbanden met Nederland. De Australiër die voor de 1-0 zorgde, Blake Govers, is een oud-speler van Bloemendaal. Zijn strafcorner was niet te houden voor de Ierse doelman David Harte, die net als Cox voor Kampong uitkomt.

Het winnende doelpunt had ook een Nederlands tintje. De 2-1 werd gemaakt door Tim Brand, die in 1998 geboren werd in Gouda. Op zijn derde vertrok hij naar Australië, het geboorteland van zijn moeder.

In de tweede wedstrijd in groep B kwam de nummer vier van het vorige WK, Engeland, niet verder dan 2-2 tegen China.

Nederland speelt zaterdag

Het WK in India is al drie dagen bezig. Voor Nederland, dat in 1998 voor het laatst wereldkampioen werd en vier jaar geleden in de finale boog voor Australië, begint het toernooi zaterdag pas tegen Maleisië.

Duels Nederland live op NPO 1 en NOS.nl

zaterdag 1 december, 12.30 uur Nederland - Maleisië
woensdag 5 december, 12.30 uur Nederland - Duitsland
zondag 9 december, 14.30 uur Nederland - Pakistan

Bondscoach Max Caldas denkt dat zijn ploeg klaar is voor het WK, van 28 november tot en met 16 december in India. Begin deze maand won Oranje een oefenwedstrijd tegen België met 4-3. "We gaan met vertrouwen naar het WK, maar het ligt dicht bij elkaar."

Hockeymannen leven ontspannen en met vertouwen toe naar WK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl