NOS NieuwsAangepast

Premie voor marechaussees om te voorkomen dat ze vertrekken

Wachtmeesters bij de marechaussee krijgen in 2019 en 2020 een premie van 1250 euro per halfjaar. De uitstroom bij deze groep is hoog, zegt minister Bijleveld. "En we willen niet dat ze weglopen."

De minister van Defensie benadrukt dat het niet om een extraatje gaat, maar om een "bindingspremie". Wachtmeesters bij de marechaussee zijn volgens haar schaars "omdat de markt aan hen trekt".

Bijleveld zegt dat er ook naar andere schaarse groepen bij Defensie wordt gekeken. "Alle commandanten kijken op dit moment wat ze kunnen doen om de uitstroom tegen te gaan."

Expertise verloren

De marechaussee laat in het online magazine van de Koninklijke Marechaussee weten dat er door de uitstroom een continu operationeel probleem is en dat er veel expertise en ervaring op de werkvloer verloren gaat.

Naast de premie neemt de marechaussee op korte termijn meer maatregelen. Zo worden de opleidingsmogelijkheden verruimd en komt er een ruimere onkostenvergoeding.

Toch schrijft de marechaussee-commandant Harry van den Brink dat er nog meer moet gebeuren om personeel vast te houden. "Veel van hun pijnpunten zitten op het vlak van arbeidsvoorwaarden en die punten kan ik als commandant zelf niet oplossen."

Binnenkort wordt duidelijk of de marechaussee nog meer gaat doen tegen de uitstroom.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl