Bas Dost kijkt toe bij de salto van de scorende Nani

Keizer en Koeman overwinteren in Europa League

Marcel Keizer heeft met zijn nieuwe werkgever Sporting CP succes geboekt in de Europa League. De Nederlandse trainer zag zijn Portugese formatie met liefst 6-1 winnen bij Qarabag FK.

Sporting CP kwalificeerde zich zo als nummer twee in groep E voor de knock-outfase van de Europa League. Het al geplaatste Arsenal zegevierde met 3-0 bij Vorskla Poltava.

Dost

Keizer kreeg in Azerbeidzjan hulp van onder meer Bas Dost, die al na vijf minuten vanaf de penaltystip raak schoot.

Abdellah Zoubir maakte nog wel de gelijkmaker, maar nog voor rust tilden Bruno Fernandes en Nani de score naar 1-3.

In de tweede helft bepaalden Abdoulaye Diaby (2x) en opnieuw Bruno Fernandes de eindstand.

Erwin Koeman

Een andere Nederlandse coach, Erwin Koeman, is na het 0-0 gelijkspel met Fenerbahçe tegen Dinamo Zagreb ook zeker van de volgende ronde.

De Turken kwamen wel een aantal keren goed weg. In de tweede helft was er een Kroatische roep om een penalty na een charge van verdediger Isla.

Bovendien werd een kopgoal van Amer Gojak afgekeurd na een vermeende overtreding op diezelfde Isla, die een duwtje zou hebben gekregen.

In dezelfde groep wisten Anderlecht en Spartak Trnava in hun onderlinge duel ook geen doelpunten te maken: 0-0.