ANP

Wekdienst 29/11: hoger beroep Michael P. en algemene ledenvergadering 50Plus

time icon

Goedemorgen! Vandaag begint het hoger beroep tegen de man die veroordeeld is voor het doden en verkrachten van Anne Faber. En vanavond is de algemene ledenvergadering bij 50Plus.

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier.

De wekdienst van donderdag 29 november.

Het wordt bewolkt met af en toe regen of motregen. Pas in de avond wordt het vanuit het westen droog. Met maximaal 11 graden is het erg zacht.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het hoger beroep in de zaak Anne Faber begint. Michael P. kreeg 28 jaar celstraf en tbs opgelegd voor het doden en verkrachten van de 25-jarige vrouw. Hij ging daartegen in hoger beroep.
  • Ook is de algemene ledenvergadering bij 50Plus, te midden van de onrust binnen de partij. Bestuursvoorzitter Geert Dales wil dat drie leden van het dagelijks bestuur opstappen om de problemen op te lossen. Hij wil dit geregeld hebben voor het partijcongres komend weekend.

Wat heb je gemist?

Er bestaat een nauwe samenhang tussen het behalen van de klimaatdoelstellingen en de volksgezondheid. De trends in klimaatverandering betekenen zowel nu als in de toekomst een onaanvaardbaar risico voor de gezondheid van mensen in de hele wereld. Dat schrijft een internationale groep wetenschappers in het rapport The Lancet Countdown 2018.

Nederlandse wetenschappers van de acht academische ziekenhuizen en de verpleegkundigenorganisatie V&VN hebben het rapport, dat sinds 2015 verschijnt, vertaald naar de Nederlandse situatie. In ons land vallen jaarlijks meer dan 8000 doden door fijnstof, schrijven ze.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Wie op Twitter @putinRF_Eng volgde en dacht daarmee updates van het officiële Engelse account van de Russische president Poetin te krijgen, heeft het mis. Twitter heeft het account offline gehaald. Jarenlang werd gedacht dat dit inderdaad een officieel account van Poetin was, maar volgens het Kremlin klopt dat niet.

"We schorsen @putinRF_Eng vanwege een valse identiteit. We baseren dat op gegevens die Russische overheidsfunctionarissen hebben verstrekt", schrijft Twitter in een statement. Het account had meer dan een miljoen volgers.

Twitter Comms
@TwitterComms
We suspended @putinRF_eng for impersonation based on a valid report we received from Russian officials. Our impersonation policy can be found here: https://t.co/PIBC4nGI8H
6 maanden geleden

Fijne dag!

STER Reclame