Prins William en Kate eren omgekomen Leicester-eigenaar Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Britse prins William en zijn vrouw Kate hebben woensdag in Leicester een bezoek gebracht aan de plek waar een maand geleden de helikopter verongelukte met aan boord eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha van voetbalclub Leicester City. "Hij was een man die geloofde in teruggeven", zei de prins in een toespraak.

Srivaddhanaprabha steeg zaterdag 27 oktober direct na het 1-1 gelijkspel van zijn club tegen West Ham United op in zijn helikopter. Samen met vier anderen. Het toestel stortte net buiten het stadion neer en alle inzittenden kwamen om het leven.

Direct daarna toonden spelers, supporters en inwoners van Leicester hun medeleven en ontstond er bij het stadion van Leicester City een enorme bloemenzee. Nog altijd worden er bloemen gelegd.

'Underdogverhaal'

William en Kate ontmoetten onder anderen de zoon van Srivaddhanaprabha en spraken met spelers en supporters van Leicester City. "Jullie hebben het beste 'underdogverhaal' geschreven in de moderne sportgeschiedenis. In 2016 deed de club iets onmogelijks: kampioen worden door alle supersterren te verslaan", aldus de prins.

Prins William en Kate, met de zoon en moeder van Vichai Srivaddhanaprabha bij de bloemenzee voor het stadion van Leceister City AFP

"Toen de man die de weg naar deze prestatie heeft geplaveid zo tragisch om het leven kwam, toonden de mensen in Leicester hun betrokkenheid en dat was tekenend voor het karakter van Vichai", zo liet William optekenen tijdens het koninklijk bezoek aan het King Power-stadion.

STER reclame