Het gemeentebestuur van het Britse Rotherham heeft de dader van een verkrachting gewezen op zijn recht om het kind dat eruit voortgekomen is te zien. Tot woede en ontsteltenis van het slachtoffer, de moeder van het kind.

De vrouw, Sammy Woodhouse, werd als tiener verkracht door de man. Toen ze het nieuws hoorde, zag ze zich genoodzaakt uit de anonimiteit te treden en zette ze een aantal video's op sociale media. Daarin deed ze haar beklag. Binnen een paar uur waren die al meer dan 400.000 keer bekeken, schrijft The Times.

De wet die een ontmoeting tussen een verkrachter en diens kind mogelijk maakt dateert uit 1989. De gemeente Rotherham had de man benaderd en hem gewezen op de mogelijkheid zijn zoon te zien.

Woodhouse roept de politiek op om er wat aan te doen. "Ik word keer op keer weer slachtoffer, als slachtoffer van een verkrachting krijg ik continu te horen 'hij heeft ook rechten'. Maar hoe zit het dan met mijn rechten?"

Het ministerie van Justitie heeft laten weten "de fouten in deze zaak" recht te zetten. Het gemeentebestuur van Rotherham zegt de woede van Woodhouse te begrijpen en open te staan voor een gesprek.

De dader werd in 2016 veroordeeld tot 35 jaar cel. Hij is een van drie broers die meer dan vijftig meisjes aanrandden en verkrachtten.

Tot een ontmoeting tussen de verkrachter en zijn biologische zoon lijkt het niet snel te komen. De zoon steunt zijn moeder en wil de man niet ontmoeten. De dader zelf heeft ook nog geen aanvraag ingediend.

STER reclame