Getty Images

KPN gaat reorganiseren om kosten te besparen en daarbij zullen ook banen worden geschrapt. Een precies aantal zegt KPN nog niet te kunnen noemen. Analisten houden er rekening mee dat het verlies kan oplopen tot 1500 banen. Het telecombedrijf wil 350 miljoen euro besparen met de reorganisatie. Bij de vorige reorganisatieronde wilde KPN twee keer zo veel bezuinigen als nu. Toen werden er 1500 tot 2000 banen geschrapt.

Volgens KPN is het moeilijk om een precies aantal banen te noemen, omdat het schrappen van banen niet het hoofddoel is van het plan. Het bedrijf wil systemen vereenvoudigen en meer digitaliseren en automatiseren.

5G en glasvezel

Verder wil KPN zowel het vaste als mobiele netwerk verbeteren. Zo wil het bedrijf een snellere glasvezelverbinding aanleggen tot aan de meterkast bij zo'n 1 miljoen huishoudens. Nu wordt slechts voor een gedeelte van het netwerk glasvezel gebruikt. Ook gaat het bedrijf zich voorbereiden op de komst van het mobiele 5G-netwerk.

Daarnaast is het de bedoeling dat de huidige klanten grotere pakketten gaan afnemen. Zo wil de telecomaanbieder dat 300.000 huishoudens met alleen een vast abonnement ook een mobiel abonnement bij KPN gaan nemen. KPN hoopt dat er over drie jaar dan zo'n 1,6 miljoen huishoudens zijn die zowel vaste als mobiele diensten afnemen bij het bedrijf.

STER reclame