De pastoor in zijn parochie
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Pastoor overvallen in de pastorie in Leende

Een gevecht 'op leven en dood' met vier inbrekers, zo beleefde pastoor Wim van Meijl (74) van de Sint-Petrus' Bandenkerk in Leende, onder Eindhoven, het gisteravond. Van Meijl kwam plotseling oog in oog te staan met een groepje inbrekers.

"Ik heb echt geluk gehad. Het had heel anders kunnen aflopen", vertelt de pastoor aan Omroep Brabant. Hij ging nog even terug naar de pastorie om te werken. En daar zag hij twee figuren van de keuken naar de grote kamer 'flitsen'.

Van Meijl had meteen door dat er iets niet in de haak was. Hij greep naar zijn mobieltje, maar op dat moment kwamen de inbrekers op hem af. Eerst twee, toen drie en later zelfs nog een vierde man. "Een oudere, een hogere, grotere", vertelt hij.

Ik ben blij dat ze mij hebben getroffen en niet Toos, mijn secretaresse.

Pastoor Wim van Meijl

"Nu krijg ik de genadeslag en ben ik er geweest", dacht hij. De pastoor vermoedt dat de inbrekers drie jongeren waren die door een volwassene "werden aangespoord op zoek te gaan naar geld, geld, geld".

Van Meijl heeft aan de worsteling niks overgehouden. De inbrekers namen in eerste instantie zijn mobiel mee, maar die hebben ze achtergelaten in de tuin van de pastorie.

Bende

In het kantoor van Van Meijl is het vanmorgen nog een bende. Alle kasten zijn opengebroken. Maar zover Van Meijl het kan inschatten, is er niks meegenomen. Hij is er nuchter onder. "Ik ben allang blij dat ze mij hebben getroffen en niet Toos, mijn secretaresse."

De pastoor noemt het triest dat er in de maatschappij sprake is van zoveel criminaliteit. "In wat voor maatschappij komen we terecht?", vraagt hij zich af. Hij hoopt dat er mensen zijn die gisteravond iets hebben gezien. "De inbrekers zijn door de tuin en over de parkeerplaats gevlucht."

Advertentie via Ster.nl