NOS

Wekdienst 27/11: Kamer praat over pensioenoverleg, Ajax tegen AEK Athene

time icon

Goedemorgen! Vandaag verschijnen premier Rutte en minister Koolmees in de Tweede Kamer voor een debat over het mislukte pensioenoverleg. Ook neemt de stadsdeelraad Amsterdam-Centrum een besluit over de komst van een Namenmonument voor de Joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier.

De wekdienst van dinsdag 27 november.

Vandaag overheerst de bewolking, maar er is soms ook ruimte voor de zon. Vanmiddag wordt het 3 tot 6 graden bij een matige oost- tot zuidoostenwind. Vanaf morgen wordt het wisselvalliger, maar ook beduidend zachter.

WEERPLAZA

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Premier Rutte en minister Koolmees verschijnen in de Tweede Kamer voor een debat over het pensioenoverleg. De onderhandelingen tussen werkgevers, vakbonden en het kabinet liepen vorige week vast.
  • De stadsdeelraad Amsterdam-Centrum neemt een beslissing over de komst van een Namenmonument van Joodse slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog. Bewoners maakten bezwaar, omdat voor de bouw bomen moeten worden gekapt.
  • De Hoge Raad doet uitspraak in de zaak van Gerrit Schotte, oud-premier van Curaçao. Hij werd vorig jaar in hoger beroep veroordeeld voor onder meer omkoping en valsheid in geschrifte. Hij ging daarop in cassatie.
  • Ajax neemt het in de Champions League op tegen AEK Athene. De Amsterdammers plaatsen zich bij een overwinning in Griekenland (of bij puntenverlies van Benfica tegen Bayern) voor het eerst sinds 2005 voor de tweede ronde.

Wat heb je gemist?

Paul Manafort, de oud-campagneleider van president Trump, zou hebben gelogen tegen speciaal aanklager Robert Mueller. Die doet onderzoek naar de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Volgens Mueller heeft Manafort gelogen na een schikking. Hij zou meewerken aan het Rusland-onderzoek, in ruil voor strafvermindering. Het is niet bekend welke leugens Manafort zou hebben verteld.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Gisteravond heeft de NASA-ruimterobot InSight de spannende landing op de planeet Mars overleefd. Het was de vraag of het zou lukken, want in het verleden liepen landingen vaak verkeerd af. De ruimterobot heeft zijn eigen twitteraccount, waar hij laat weten dat hij na een lange vlucht nu aan het bijkomen is in het zonnetje op Mars.

NASA InSight
@NASAInSight
Aaah...soaking up the Sun with my solar panels. 🌞 After a long flight, and thrilling #MarsLanding, it feels great to get a good stretch and recharge my batteries. (Like, literally.) It’s just what I’ll need to really start getting in tune with #Mars. https://t.co/yse3VEst3G
6 maanden geleden

Fijne dag!

STER Reclame