Michael van Gerwen
NOS Sport

Van Gerwen in tweede ronde in actie op WK darts, Dekker treft wereldkampioene

Michael van Gerwen komt in december op het wereldkampioenschap darts in actie in de tweede ronde. Hij neemt het dan op tegen de Engelsman Alan Tabern of de Australiër Raymond Smith. Van Gerwen won het WK in Londen twee keer.

In de nieuwe opzet van het WK stromen de topspelers pas in de tweede ronde in. Behalve Van Gerwen, de nummer een van de wereld, zijn dat namens Nederland Raymond van Barneveld, Benito van de Pas, Jermaine Wattimena en Jelle Klaasen. Voor Van Barneveld is het zijn voorlaatste wereldtitelstrijd. Hij maakte eerder deze maand bekend na volgend jaar te stoppen.

Van Gerwen en Van Barneveld zouden elkaar in de achtste finales kunnen treffen als ze allebei hun eerste twee partijen winnen.

Rob Cross, die vorig jaar de wereldtitel won en Van Gerwen toen in de halve finales uitschakelde, behoort ook tot de geplaatste spelers en komt in ronde twee van het toernooi in actie. Hij speelt tegen de winnaar van het duel tussen Jeffrey de Zwaan en Nitin Kumar uit India.

Eerste ronde

Naast De Zwaan spelen in de eerste ronde nog 7 Nederlanders. De meest opvallende partij daarin is die tussen Jan Dekker en Lisa Ashton. Ashton is de viervoudig wereldkampioene bij de vrouwen.

Voor het eerst mogen dit jaar aan het WK vrouwen meedoen en behalve Ashton is de Russische Anastasia Dobromyslova ook van de partij.

Half december

Vanaf donderdag 13 december wordt in Alexandra Palace in Londen gestreden om de belangrijkste dartsbeker van het jaar. Op het WK is 2,5 miljoen pond, omgerekend ruim 2,8 miljoen euro, te verdelen. De winnaar krijgt 500.000 pond, bijna 570.000 euro. De finale is op Nieuwjaarsdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl