Podcast Oog: diamantrovers, whips en jonge artsen

Aangepast

Oud-Ajax verzorger Salo Muller sprak in NOS Met Het Oog Op Morgenover de ontmoetingen die hij afgelopen jaren had met de Nederlandse Spoorwegen. Die gingen over een schadevergoedingsregeling voor Holocaust-slachtoffers. De NS verdiende miljoenen aan het vervoeren van Joden naar Westerbork. Deze week besloot de NS een commissie in te stellen die gaat bepalen wat de hoogte van deze schadevergoeding wordt, en wie er aanspraak op kan maken.

Het wordt voor de Britse premier May nog een hele klus om de brexitdeal door het parlement te loodsen. Maar ze krijgt hulp van zogenoemde whips. Oud-correspondent Hieke Jippes vertelt wie dat zijn en wat ze precies doen.

En artsen praten te weinig over fouten, vindt de organisatie De Jonge Dokter. Zij organiseerden daarom een 'Foutenfestival', waarbij artsen hun fouten konden opbiechten.

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van een half uur.

00:57 - Individuele schadevergoedingen van NS voor Holocaust-slachtoffers

09:17 - Oudere artsen praten te weinig over hun fouten

16:18 - Whips moeten premier May helpen om de brexitdeal door het parlement te loodsen

24:19 - De grootste diamantroof uit de Nederlandse geschiedenis

Het beste uit het OOG van 1 december 2018

Onze podcasts:

De Dag: Geen tijd om live naar de radio te luisteren? Dan heeft NPO Radio 1 De Dag voor je: een nieuwspodcast met verdiepende verhalen bij het gesprek van de dag. Elke werkdag te vinden op iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast.

De NOS op 3 Tech Podcast: Wekelijks praten Jonna ter Veer en haar gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 17.30 uur te vinden op iTunes, in de 3FM-app onder Podcasts en Soundcloud.

NOS Voetbalpodcast: Wekelijks praten vier voetbalcommentatoren van NOS Sport over alles wat met voetbal te maken heeft. Elke maandag rond 14.30 uur te vinden op iTunes of op de site van de NPO.

Het Langs de Lijn Sportforum: Elke maandag schuiven journalisten, coaches, bestuurders en andere prominenten uit de sport aan om de sportgebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken, te vinden op iTunes en RSS.

De Stemming van Vullings en Van Weezel:In deze politieke podcast van het NOS-radioprogramma Met Het Oog op Morgen praten Joost Vullings en Max van Weezel je elke week bij over het laatste nieuws uit politiek Den Haag. Te vinden op iTunes, Soundcloud en nporadio1.nl/podcasts.

Het Beste uit het Oog: Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast. Op iTunes, Soundcloud, RSS of nporadio1.nl/podcasts.

Met het Oog op Morgen: Elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview. Elke dag te vinden op iTunes en nporadio1.nl/podcasts.

STER Reclame