Steijn en VVV gaan niet meer naar Zeist: 'Kansloos als VVV zijnde'

Maurice Steijn heeft het helemaal gehad met de tuchtcommissie van de KNVB. "Welke straf er ook wordt gegeven aan een van onze spelers of coach, we gaan niet meer naar Zeist, gaan niet meer in beroep", aldus de trainer van VVV-Venlo. "Dat is kansloos als VVV zijnde."

Aanleiding voor zijn woede is de schorsing van vier wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) die Roel Janssen eerder deze maand kreeg voor een overtreding op Alexander Bannink van FC Emmen (1-1).

"De tuchtcommissie gebruikte mijn woorden om Janssen vier duels te geven, terwijl te pas en te onpas spelers worden vrijgesproken", zegt Steijn. "Als ik zeg dat ik de tackle van Janssen onbesuisd vind en dom, maar niet met de intentie om iemand te blesseren, gebruikt de tuchtcommissie mijn woorden om Janssen zwaarder te straffen."

Peter van Ooijen krijgt rood, Maurice Steijn kijkt toe Pro Shots

Daarom wil Steijn ook niks meer zeggen over de rode kaart van Peter van Ooijen voor een tackle op Adam Maher in blessuretijd van het duel met AZ (2-2). "Ik ga er niks meer van vinden. Ze moeten er zelf maar wat van vinden. Ik zeg er helemaal niks meer over."

"Wat er ook gebeurt, wij gaan voorlopig niet meer naar Zeist", aldus Steijn. "Willekeur. Het lijkt dat de topclubs, Feyenoord is een goed voorbeeld, die hebben zo'n goede advocaat, bijna altijd vrijspraak krijgen. Dat is ons niet gegund. Ze doen toch wat ze zelf willen in Zeist. Naar een clubje van ons niveau wordt niet omgekeken. Dan vinden ze het wel prima."

STER reclame