Patrick Joosten viert de 2-2 tegen AZ
NOS Voetbal

Joosten helpt VVV in blessuretijd aan punt tegen AZ

Patrick Joosten heeft een tiental van VVV-Venlo in een hectische slotfase een 2-2 gelijkspel bezorgd tegen AZ. De thuisploeg kwam terug van een 2-0 achterstand.

AZ opende sterk, zag Albert Gudmundsson al in de 2de minuut de paal raken en Mats Seuntjens naast schieten in de rebound. Na een overtreding van Jerold Promes op Gudmundsson kreeg AZ een vroege strafschop en die werd benut door Teun Koopmeiners.

  • ANP
    AZ viert de 2-0 van Idrissi
  • ANP
    Peniel Mlapa en Peter van Ooijen na de 1-2
  • ANP
    Teun Koopmeiners schiet de 0-1 binnen
  • ANP
    Peter van Ooijen (l) in duel met Guus Til

Een knappe actie van Oussama Idrissi na een pass van Fredrik Midtsjø leverde al snel de 2-0 op. Peniel Mlapa deed uit een counter wat terug na een prima voorzet van Ralf Seuntjens. Guus Til (lat) en Idrissi (redding Lars Unnerstall) brachten de marge voor rust bijna weer op twee.

Venijn in de staart

In de rommelige tweede helft was AZ minder dominant, al kreeg het in tegenstelling tot VVV nog wel kansen. Unnerstall stond echter zijn mannetje bij schoten van Gudmundsson en Idrissi.

In de staart van de wedstrijd zat veel venijn. VVV'er Peter van Ooijen, die in de 14de minuut de aan zijn hamstring geblesseerde Danny Post had vervangen, kreeg een rode kaart na een ziedende tackle op Adam Maher.

En even later kapte invaller Joosten Pantelis Hatzidiakos uit en schoot hij binnen. Scheidsrechter Jeroen Manschot dacht eerst aan buitenspel, maar de VAR maakte duidelijk dat het een goal was: 2-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl