Vitesse viert de 1-0 van Matús Bero tegen Willem II

Vitesse na één helft klaar met Willem II en stijgt naar plek vier

Vitesse heeft een eenvoudige 3-1 zege bij Willem II geboekt. Matús Bero, Oussama Darfalou en Bryan Linssen zorgden al in de eerste helft voor de beslissing in Tilburg. Fran Sol scoorde vlak voor tijd nog uit een strafschop voor Willem II.

Vitesse leidde halverwege al met 3-0. De bezoekers sloegen toe na twee snelle uitvallen en uit een vrije trap. Bero opende de score na een fraai hakje van Darfalou, die zelf de 2-0 binnengleed.

Even voor de rust kopte aanvoerder Linssen raak uit een vrije trap van uitblinker Martin Ødegaard.

Martin Ødegaard (rechts) was een van de uitblinkers bij Vitesse

Willem II had zowel in de eerste als in de tweede helft veel balbezit, maar het vond amper een gaatje in de gesloten defensie van Vitesse. Na kansen voor Sol en invaller Aras Özbiliz kwam de 1-3 van Sol uit een strafschop te laat voor de thuisploeg.

Vitesse stijgt dankzij de zege naar de vierde plaats en deelt die positie met FC Utrecht, dat De Graafschap met 5-0 versloeg.