Michel Butter komt over de finish van de marathon van Amsterdam, afgelopen oktober

Butter en Vastenburg beste Nederlanders bij Warandeloop

Michel Butter is in Tilburg zesde geworden in de zestigste editie van de Warandeloop. Bij de vrouwen werd Jip Vastenburg tweede.

De Warandeloop vond dit jaar plaats op het park van de Beekse Bergen, waar op 9 december ook de EK cross gehouden worden.

Butter was de beste Nederlander op het 10,3 kilometer lange parcours. Hij kwam 25 seconden na de Italiaanse winnaar Yemaneberhan Crippa over de finish. Khalid Choukoud werd achtste, Stan Niesten negende.

De 22-jarige Crippa had twee seconden voorsprong op de Rus Rinas Achmedejev. Titelhouder Napoleon Solomon (uit Zweden) kwam als derde over de meet.

Crippa geldt als een groot talent. Bij de EK cross van 2014 en 2015 werd hij kampioen bij de junioren en in 2016 bij de beloften. Dit jaar won hij bij de EK op de baan brons op de 10.000 meter en werd hij vierde op de 5.000 meter.