Cilic houdt hoofd koel en bezorgt Kroatië tweede Davis Cup

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Cilic bezorgt Kroatië voor tweede keer Davis Cup
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Kroatische tennissers hebben ten koste van titelhouder Frankrijk voor de tweede keer de Davis Cup veroverd. Kopman Marin Cilic haalde in Lille het beslissende punt binnen (3-1) door Lucas Pouille te verslaan: 7-6 (3), 6-3, 6-3.

Cilic was vrijdag al heer en meester tegen Jo-Wilfried Tsonga en ook tegen Pouille, die op de openingsdag verrassend werd gepasseerd voor Jérérmy Chardy, was de Kroaat sterk.

Na de spannende eerste set denderde Cilic gretig naar de overwinning. Hij besliste de ontmoeting op zijn derde matchpoint door Pouille met een loepzuivere lob het nakijken te geven. Het was veelzeggend dat de matige spelende Fransman in de partij geen breekpunt kon creëren.

Cilic nam daarmee revanche voor de verloren finale van Kroatië uit 2016. Hij verzuimde toen, ondanks een 2-0 voorsprong in sets tegen Juan Martín del Potro, om de eindstrijd tegen Argentinië te beslissen.

De finale tussen Frankrijk en Kroatië was de laatste keer dat de Davis Cup in deze opzet werd afgewerkt. Het landentoernooi wordt vanaf 2019, na vele discussies, een zevendaags evenement met achttien landen.

STER Reclame