Ryan Koolwijk na het maken van de 1-2

FC Emmen onderuit op eigen veld door late treffer Excelsior

Excelsior heeft voor het eerst sinds eind augustus (NAC, 0-2) weer eens een uitwedstrijd gewonnen. Tegen FC Emmen maakte Ryan Koolwijk in de 89ste minuut de winnende goal: 1-2.

De eerste helft was het aanzien amper waard. Alleen in de slotfase viel er een grote kans te noteren: Anco Jansen schoot met links over. Gescoord werd er niet in de eerste 45 minuten.

In zijn laatste tien eredivisiewedstrijden maakte FC Emmen welgeteld één doelpunt voor rust en dat was ook nog eens een eigen doelpunt van Fortuna Sittards Wessel Dammers in het 3-3 gelijkspel in Emmen.

Anco Jansen

Direct na rust trof Jansen wel doel. Op aangeven van Caner Cavlan kopte hij knap raak in de verre hoek. Na een uur kwam Excelsior op gelijke hoogte. Ali Messaoud kwam goed voor zijn man en kopte al duikend raak.

Kort daarna liet invaller Mounir El Hamdaoui de kans op de 1-2 onbenut. Op aangeven van Messoud had hij de bal voor het intikken, maar het enige wat in het net belandde, was hij zelf.

Die misser werd Excelsior niet fataal, want vlak voordat de blessuretijd inging schoof Koolwijk de bal met links beheerst binnen. Daarmee vierde de aanvoerder meteen zijn nieuwe contract tot medio 2021 dat hij zaterdag ondertekende.

Excelsior had drie duels op een rij niet gewonnen. Het incasseerde in drie competitieduels vijftien treffers. Tijdens de laatste wedstrijd was Ajax met 7-1 te sterk.