De wekdienst van 25-11 NOS

Wekdienst 25/11: brexit-akkoord getekend en Junior Songfestival

time icon

Goedemorgen! Vandaag wordt het brexit-akkoord ondertekend en voeren inwoners van Lelystad actie om het ziekenhuis in hun stad te behouden.

Het is bewolkt en hier en daar kan wat motregen vallen, vooral in het oosten van het land. Het wordt rond de 5 graden, maar door de matige noordoostenwind voelt het waterkoud. Morgen verandert er weinig, dinsdag komt de zon wat vaker tevoorschijn. Woensdag wordt opnieuw een grijze dag met kans op regen.

Weerkaart 25 november weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Brussel ondertekenen regeringsleiders het brexit-akkoord. Het was nog even spannend of de top door zou gaan, maar nu Spanje zijn zin heeft gekregen over gesprekken over Gibraltar, gaat de afronding van het akkoord door.
  • Inwoners van Lelystad voeren actie om het MC Zuiderzee te behouden, inclusief de eerste hulp en de verlosafdeling.
  • De finale van het Junior Eurovisie Songfestival is vanavond in Minsk. De Nederlandse Max & Anne nemen het op tegen finalisten uit 19 andere landen. Dat is vanaf 15.30 uur te zien op NPO 3.

Max & Anne tijdens de repetities Eurovision

Wat heb je gemist?

In verschillende landen in Europa is gisteren gedemonstreerd tegen seksueel geweld tegen vrouwen. In Frankrijk gingen tienduizenden mensen de straat op, vooral in Parijs. Ook in Athene, Genève en Rome werd betoogd, daar waren het er honderden.

Volgens de organisatoren van het protest in Parijs, dat gehouden werd door de beweging #NousToutes (Wij Allemaal) was de demonstratie het grootste feministische protest ooit gehouden in Frankrijk. De betogers, van wie er veel in het paars waren gekleed, willen dat de overheid geld vrijmaakt om geweld tegen vrouwen aan te pakken.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In een restaurant in het Belgische Westende hebben ze een een bijzondere manier gevonden om hun gasten met elkaar aan het praten te krijgen. Vanaf 1 december kunnen de gasten van restaurant 't Hoeveke hun telefoon opbergen in een kluis. Als de hele tafel daarvoor kiest, krijgen ze een gratis fles wijn, meldt VTM.

Uitbater Mike Willems installeerde 25 kluisjes waar de gasten hun telefoon in kwijt kunnen. "Als ze toch hun gsm uit het kluisje halen, zetten we de fles op de rekening", zegt hij.

Voor kinderen maakt het restaurant een uitzondering. Die moeten volgens de uitbater rustig zijn in het restaurant en daarbij kan een telefoon helpen.

Fijne dag!

STER Reclame