Storm Carroll (zittend) heeft in de slotminuut gezorgd voor de vierde try van Nederland

Nederlandse rugbyers ontsnappen aan blamage

Nederland heeft dit seizoen ook zijn tweede wedstrijd gewonnen in de Rugby Europe Trophy. Zo overtuigend als de Oranje-mannen vorig weekend speelden in en tegen Polen (0-49), zo makkelijk verging het ze tegen Zwitserland allerminst. Al werd er dus wel gewonnen in Amsterdam: 36-15.

Nederland begon de thuiswedstrijd als favoriet, maar liep al snel tegen een domper aan. Na zeven minuten spelen maakte Marius Chapel een try voor de gasten en nam Zwitserland een 3-5 voorsprong. Een voorbode voor een moeizame middag voor Oranje.

De mannen rechtten de rug, schakelden een tandje bij en na twee benutte penalty's van David Weersma en een try van Siem Noorman leidde Nederland bij rust met 16-5.

Een knappe prestatie, want door een gele kaart voor Kevin Krieger stond Oranje tien minuten met een man minder op het veld.

Kluts kwijt

Kort na rust leek veteraan Storm Carroll de wedstrijd te beslissen. De in Nieuw-Zeeland geboren achterwaartse bouwde met een tweede try de voorsprong uit naar 26-15.

Nederland klopt ook Zwitsers in Rugby Europe Trophy

Maar de strijd bleek geenszins gestreden. Na een hoge tackle van Kieran Hogg moest Nederland het opnieuw met een man minder zien te klaren. Oranje was even de kluts kwijt, maar had het geluk dat de Zwitsers de kansen die ze kregen, niet wisten te benutten.

Carroll nam zijn ploeg op sleeptouw en slaagde erin het spel weer naar de Zwitserse helft te verplaatsen en dat resulteerde in een try van Wolf van Dijk. In de slotminuut drukte Carroll zelf ook nog voor een vierde Nederlandse try. Voldoende voor een op papier makkelijke zege van 36-15, maar het gewenste bonuspunt bleef uit omdat Zwitserland ook 2 try's wist te maken.

Geen Bonuspunt

In het klassement zijn er 4 punten voor winst en is er een extra punt te verdienen als je met minimaal 3 try's verschil wint van je tegenstander.

Nederland staat desondanks na twee wedstrijden met negen punten wel bovenaan in de Rugby Europe Trophy. De op papier sterkste tegenstander, Portugal, is echter nog niet in actie geweest.