Superclásico verplaatst na aanval op spelersbus Boca

De terugwedstrijd van de finale van de Argentijnse Copa Libertadores tussen Boca Juniors en River Plate is uitgesteld tot zondag 21.00 uur Nederlandse tijd. Voorafgaand aan het oorspronkelijk voor zaterdag geplande duel werd de spelersbus van Boca in Buenos Aires aangevallen door fans van River.

De politie probeerde de fans die zich niet konden gedragen aan te pakken en gebruikte daarbij traangas. Maar omdat de ramen van de spelersbus door de aanval kapot waren gegaan, kwam het traangas ook terecht bij de spelers van Boca.

Zo is op beelden te zien dat de spelers bij het binnenkomen van het stadion nog flink last hebben van het gas. Vooral vedette Carlos Tevéz leek er behoorlijk slecht aan toe te zijn.

Middenvelder Pablo Perez heeft volgens Argentijnse media het ziekenhuis bezocht vanwege glassplinters in zijn oog.

Superclásico

De wedstrijd staat bekend als Superclásico. De twee stadgenoten en aartsrivalen spelen om de winst van de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League.

Twee weken terug werd het heenduel ook al afgelast. Toen was de hevige regenval de boosdoener. De wedstrijd werd daardoor een dag later gespeeld. In La Bombonera, het stadion van Boca, eindigde de wedstrijd in 2-2.

Conmebol, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, oefende volgens Boca Juniors flinke druk uit op de wedstrijd toch zaterdagavond te spelen. Zover kwam het dus niet.

STER reclame