Gerard Pique houdt het hoofd van Diego Costa vast

Atlético en Barça blijven steken op remise na een draak van wedstrijd

De topper in de Spaanse competitie tussen Atlético Madrid en FC Barcelona is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Alleen het laatste kwartier was enigszins het aanzien waard.

Sinds februari 2010 heeft Atlético in de competitie zeventien duels op rij niet meer van Barcelona gewonnen. Beide formaties wilden niet verliezen, vermeden lange tijd risico's en maakten veel overtredingen. Dat leverde een draak van een wedstrijd op.

De eerste doelpoging tussen de palen was direct raak; Diego Costa kopte binnen na een corner van Antoine Griezmann. Invaller Ousmane Dembélé schoot vlak voor tijd door de benen van Jan Oblak én via een verdediger de gelijkmaker binnen.

Door het gelijkspel blijft Barcelona koploper. Het heeft één punt meer dan Atlético.

Garteh Bale baalt

Na vier zeges op een rij heeft Real Madrid voor het eerst een nederlaag geleden onder leiding van coach Santiago Solari. Op bezoek bij middenmoter Eibar gingen de Madrilenen hard met 3-0 onderuit.

Eibar begon sterk, Kiki raakte al heel snel het aluminium na een mooi schot. Even later was het wel raak. Uit een snelle counter kon Gonzalo Escalante in tweede instantie raak schieten. Real kon daar in de eerste helft maar weinig tegenover stellen.

Ook na rust hadden de Basken het voor het zeggen. De ploeg won veel duels en bleef aanvallend voetballen. Via Sergi Enrich en Kiki werd in korte tijd uitgelopen naar 3-0. Real mocht niet klagen dat het daarbij bleef.

Eerste zege ooit

Voor Eibar is het de eerste zege op Real ooit. In de voorgaande zes duels wist de ploeg zelfs maar drie keer te scoren tegen 'de Koninklijke'.

Het betekent voor Real Madrid de vijfde competitienederlaag van dit seizoen. De ploeg van trainer Solari staat op een teleurstellende zesde plaats.