Max Verstappen in actie in Abu Dhabi AFP

Hamilton domineert slottraining Abu Dhabi, vierde tijd Verstappen

time icon

In de laatste vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi heeft Lewis Hamilton de toon gezet. De wereldkampioen was in de slotsessie voor de kwalificatie de snelste: 1.37,176. De Mercedes-coureur bleef op het Yas Marina Circuit het Ferrari-duo Kimi Räikkönen (1.37,464) en Sebastian Vettel (1.37,587) voor.

Max Verstappen, vrijdag de snelste in de eerste training en tweede in de tweede sessie, stuurde zijn Red Bull naar de vierde plaats. Hij gaf met 1.37,747 ruim een halve seconde (0,571) toe op Hamilton.

Formula 1
@F1
Ricciardo's out of his car and waiting for a lift back to the pits #AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1
6 maanden geleden

Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo was goed voor de zesde tijd, maar moest zijn bolide kort voor het einde van de training aan de kant zetten.

De Australiër, die vertrekt naar het Formule 1-team van Renault, kampt de laatste maanden met veel tegenslag. Ricciardo haalde in acht van de twintig tot nog toe gereden races in 2018 de finish niet.

Uitslag derde vrije training GP Abu Dhabi

Voor Räikkönen krijgt de training wellicht nog een staartje. De Fin stuurde zijn Ferrari de pitstraat in om er vervolgens op het laatste moment weer uit te draaien. Hij moet zich melden bij de wedstrijdleiding.

De kwalificatie van de laatste race van het Formule 1-seizoen start om 14.00 uur Nederlandse tijd.

STER Reclame