Phil Mickelson en Tiger Woods daags voor hun duel AFP

Mickelson klopt Woods in miljoenenduel op de golfbaan

tijd van publicatie

Phil Mickelson is winnaar geworden van The Match, het langverwachte duel met Tiger Woods dat afgelopen nacht plaatsvond.

Mickelson en Woods, de twee succesvolste golfers van deze eeuw, kondigden de wedstrijd aan in augustus. Het man-tegen-man-duel (matchplay) ging uiteindelijk over 22 holes en op het spel stond een hoofdprijs van bijna 8 miljoen euro.

De wedstrijd was op de banen van Shadow Creek alleen voor genodigden te bezoeken en zou alleen te volgen zijn via betaaltelevisie. Vanwege een technische storing was het duel toch ook gratis te zien.

De golfers en hun caddies hadden microfoons en daagden elkaar tijdens de wedstrijd uit met weddenschappen. Het geld daarvan gaat naar zelfgekozen goede doelen. Mickelson verdiende met die weddenschappen nog eens 500.000 euro.

De Amerikaan, goed voor 5 majors en 43 PGA-titels, gaf tegen zijn landgenoot Woods (14 majors en 80 PGA-titels) twee keer een voorsprong weg, maar sloeg op de vierde extra hole alsnog toe met een birdie.

Lof voor elkaar

Na afloop zei Mickelson dat de overwinning weliswaar niet gelijkstond aan een Masters-titel of winst van de US Open, maar dat het toch fijn was om nu "iets te hebben wat Woods niet heeft."

Woods verklaarde genoten te hebben van het duel. "Je had het niet beter kunnen doen", sprak hij tot Mickelson. "Het was een gelijkopgaande strijd en buitengewoon competitief."

STER Reclame