Hockeysters verslaan China en treffen Australië in finale Champions Trophy

Nederlandse hockeysters winnen ook van China

De Nederlandse hockeysters kunnen met vertrouwen toewerken naar naar de finale van de Champions Trophy van zondag. Ook de laatste groepswedstrijd werd met winst afgesloten, China werd met 2-1 opzijgezet. Oranje was al zeker van een plaats in de finale, waarin Australië zondag de tegenstander is.

In het Chinese Changzhou had het gastland een overwinning nodig om zich nog te plaatsen voor de finale, maar Nederland had vanaf het begin de controle op het duel.

Vlak voor het verstrijken van het eerste kwart zorgde Maxime Kerstholt er voor dat het verschil op het veld ook op het scorebord zichtbaar was.

Nederland nam in het verloop van de wedstrijd gas terug, maar kreeg desondanks de beste kansen. Die resulteerden echter niet in doelpunten. In de slotfase van het duel zorgde Marijn Veen voor de 2-0. Dat leek ook de eindstand te worden, maar in de laatste minuut scoorde China nog via een strafcorner.

Laatste keer

Het is de laatste keer dat het toernooi om de Champions Trophy wordt gehouden. De internationale hockeyfederatie FIH gooit volgend jaar de volle hockeyagenda op de schop en introduceert de Pro Hockey League.