Feest bij de voetbalsters van PEC Zwolle na de 3-1 tegen landskampioen Ajax

FC Twente beëindigt zegereeks voetbalsters PSV, nieuwe zeperd Ajax

Na zeven gewonnen duels op rij is een einde gekomen aan de zegereeks van de voetbalsters van PSV. FC Twente hield de koploper in de eredivisie in Eindhoven op 3-3.

Toch was het sentiment op de Herdgang na afloop positief, want PSV kwam in het duel terug van een 0-3 achterstand.

Een week geleden klopte de Eindhovense formatie van trainer Sander Luiten landskampioen Ajax nog met 1-0. Tegen FC Twente, dat PSV op de eerste speeldag van het seizoen ook al de tot nu toe enige nederlaag (1-0) toebracht, keek PSV echter bij rust al tegen een 0-2 achterstand aan.

Aanvoerster Renate Jansen trof in de eerste vijf minuten twee keer doel voor de Enschedesen. Vijf minuten na rust maakte Joëlle Smits er op aangeven van Jansen zelfs 0-3 van en leek de avond verloren voor de koploper.

In het laatste half uur kwam PSV echter knap terug via Kayleigh van Dooren, topscoorster Katja Snoeijs en Aniek Nouwen. De laatste bracht PSV uit een fraaie vrije trap op gelijke hoogte.

PSV rook bloed en ging in de slotminuten op zoek naar de overwinning, maar ook FC Twente had pech dat een uithaal van Jansen op de lat uiteenspatte. En dus bleef het bij 3-3.

Nieuwe zeperd Ajax

Landskampioen Ajax raakte verder achterop door een 3-1 nederlaag bij PEC Zwolle. Soraya Verhoeve bracht Ajax in de eerste helft op schitterende wijze nog wel op gelijke hoogte, maar na rust sloeg PEC genadeloos toe via oud-Ajacied Babiche Roof en Lauri Weijkamp.

De Amsterdamse ploeg wist dit seizoen nog geen enkele keer te winnen buitenshuis.

Door het puntenverlies van PSV en Ajax is ADO Den Haag de grote winnaar van de tiende speelronde. De voetbalsters van ADO zetten Excelsior Barendrecht met 2-0 opzij en zijn koploper PSV nu tot drie punten genaderd.

FC Twente en Ajax volgen op acht punten van PSV.