Max Verstappen AFP

Aan het einde van de eerste trainingen in Abu Dhabi staat een vrolijke Max Verstappen de media te woord. "Vanaf de eerste run had ik weinig te klagen", stelt de Nederlander vast. Hij is de snelste in de eerste training en finisht nipt achter Valtteri Bottas in de tweede sessie onder kunstlicht. "Vooral in de laatste sector werkt de auto goed en daar ben ik echt blij mee. Dit is een positieve dag."

Verstappen ziet kansen in de slotrace van het seizoen. Niet in de laatste plaats door het vlekkeloze optreden op vrijdag. Red Bull maakt een sterke indruk op het Yas Marina Circuit, want ook teamgenoot Daniel Ricciardo handhaaft zich voorin.

Verstappen is oprecht blij met de verrichtingen op vrijdag. "Het was beter dan verwacht. Ik ben erg positief over de auto", zegt hij.

Zit er misschien dan zaterdag toch nog een polepositie in? Dan zou Verstappen alsnog de jongste coureur met een polepositie achter zijn naam worden. De Nederlander denkt zelf van niet. "Pole is normaal gesproken niet mogelijk. We moeten ons focussen op de race. De lange run zag er goed uit."

Kerbstone

Verstappen raakte in de tweede training nog een lastige kerbstone in bocht 20. "Het viel mee", analyseert hij. Hij is vrijdag niet de enige die de vloerplaat van de auto kennis laat maken met die 'bobbel'. "Ik begrijp dat die daar ligt. Anders blijf je zoeken naar de limieten. Ik ging er een stuk overheen, maar dat kan gebeuren. In de race ga je niet over dat punt heen."

STER reclame