Hirving Lozano
NOS Voetbal

Van Bommel kan beschikken over Bergwijn en Lozano

Koploper PSV gaat tegen sc Heerenveen met een nagenoeg fitte selectie proberen de score dit seizoen in de eredivisie op honderd procent te houden. Trainer Mark van Bommel kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen de Friezen weer beschikken over de aanvallers Hirving Lozano en Steven Bergwijn.

Lozano meldde zich wegens een lichte hamstringblessure onlangs af voor twee interlands van Mexico tegen Argentinië. Bondscoach Ronald Koeman liet Oranje-international Steven Bergwijn maandag in het beslissende duel voor de Nations League met Duitsland uit voorzorg aan de kant. Hij had last van een enkel.

"We missen zaterdag enkel Ryan Thomas" blikte Van Bommel vrijdag vooruit. De Nieuw-Zeelander raakte aan het begin van de competitie zwaar geblesseerd aan zijn knie.

Tegentreffers

Koploper PSV wil de maximale score van 36 punten uit twaalf duels zaterdag een vervolg geven. De Eindhovenaren worden dit seizoen geroemd om de aanvallende kracht (43 competitietreffers), maar incasseerden in die twaalf duels ook maar vijf tegentreffers.

"Dat is de verdienste van het hele elftal", vond Van Bommel. "We hameren er van het begin op dat we de bal zo snel mogelijk terug willen hebben. Dat werpt zijn vruchten af."

Bij tegenstander sc Heerenveen staat spits Sam Lammers tegenover de Eindhovense verdedigers. De aanvaller wordt door de Friezen van PSV gehuurd. Van Bommel en zijn staf houden Lammers goed in de gaten.

"Sam ontwikkelt zich heel goed. Van een moeilijke bal maakt hij een makkelijke. Je ziet zelden dat een jongen zuiver tweebenig is. Hij is dat", complimenteerde de PSV-trainer de jonge spits met zijn ontwikkeling in Friesland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl