Esteban Ocon EPA

Ocon volgend jaar test- en reserverijder bij Mercedes

time icon

Esteban Ocon moet het volgend jaar in de Formule 1 doen met een plaats als test- en reserverijder bij Mercedes. De Fransman rijdt dit seizoen voor Force India, maar slaagde er niet in een stoeltje voor 2019 te vinden.

De 22-jarige Ocon, die het twee weken geleden bij de Grand Prix van Brazilië flink aan de stok kreeg met Red Bull-coureur Max Verstappen, debuteerde in 2016 in de Formule 1 bij het inmiddels verdwenen Manor Racing. Een jaar later stapte hij over naar Force India. Zondag in Abu Dhabi rijdt hij zijn vijftigste grand prix.

Onder contract bij Mercedes

Ocon staat al een paar jaar onder contract bij Mercedes, de renstal waar Lewis Hamilton en Valtteri Bottas voor uitkomen. Die twee zitten ook komend Formule 1-seizoen in de Mercedes-wagens. Ocon sluit als derde rijder aan. In een andere raceklasse gaan rijden, zag de Fransman niet zitten.

Teambaas Toto Wolff van Mercedes bevestigde in Abu Dhabi dat de Fransman volgend jaar als reserve- en testrijder aan de slag gaat. "Hij gaat bij ons veel tijd in de simulator doorbrengen", zei teambaas Toto Wolff van Mercedes. "Hij zal erg nauw bij het Mercedes-team betrokken worden. We zorgen ervoor dat hij op elk moment klaar is voor het echte werk."

STER Reclame