Koos Moerenhout
NOS Wielrennen

Wielerbond kiest voor Moerenhout als nieuwe bondscoach

Koos Moerenhout is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse wegwielrenners. De oud-profrenner gaat de functie combineren met zijn werkzaamheden bij de Amerikaanse pro-continentale ploeg Hagens Berman Axeon, die uitkomt op het tweede niveau van het internationale wielrennen.

Moerenhout is de opvolger van Thorwald Veneberg, die doorgeschoven is naar de positie van directeur binnen wielerunie KNWU.

Koos Moerenhout pakt zijn tweede Nederlandse titel op de weg (2009)

Eerder deze maand maakte de KNWU al bekend dat Loes Gunnewijk de nieuwe bondscoach bij de vrouwen is. Tot afgelopen zomer was Thorwald Veneberg bondscoach van zowel de mannen als de vrouwen.

Helmantel spin in het web

Adriaan Helmantel is door de KNWU aangesteld als bondscoach voor de beloften (renners onder 23 jaar). De voormalig trainer van Sunweb krijgt verschillende functies; hij gaat ook aan de slag als performance coach van de duurrenners op de baan en coacht de mannen en de vrouwen tijdens de tijdritten op de mondiale wegkampioenschappen.

Diezelfde functie vertolkte Helmantel de laatste jaren ook voor onder andere Tom Dumoulin bij Sunweb. De Groninger was toe aan een nieuwe uitdaging. "Met pijn in mijn hart zeg ik vaarwel tegen deze prachtige ploeg", zei hij eerder.

Adriaan Helmantel

"Wij zijn blij dat met het aantrekken van Koos en Adriaan, er twee professionals komen die veel kennis en ervaring meebrengen van de wielersport", vertelt Veneberg over de nieuwe bondscoaches. "Met hen aan boord verwacht ik dat we een volgende stap in de prestaties van de renners kunnen zetten."

Vacature op de baan

Na het opstappen van Bill Huck in september is de wielerbond ook nog opzoek naar een bondscoach voor de sprinters op de baan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl