Erik Guay tijdens de WK in 2017 in Sankt Moritz
NOS Sport

Skiër Guay beëindigt loopbaan na val teamgenoot

De Canadese skiër Erik Guay heeft besloten zijn loopbaan te beëindigen, vlak voor de start van zijn wereldbekerseizoen. De 37-jarige Guay, tweevoudig wereldkampioen, nam het besluit nadat hij zijn landgenoot Manuel Osborne-Paradis hard had zien vallen tijdens de training voor de afdaling in Lake Louise.

"Na de val van Manny kostte het me heel veel moeite om zelf door de startpoort te gaan", verklaarde Guay een dag na de crash van Osborne-Paradis, die daarbij een dubbele beenbreuk opliep. "Ik ging terug naar mijn hotel om na te denken, want ik wilde geen overhaast besluit nemen. Maar de beslissing om te stoppen zat al een beetje in mijn hoofd."

Guay is de succesvolste Canadese skiër aller tijden. Vorig jaar veroverde hij bij de WK in Sankt Moritz de wereldtitel op de Super G. In 2011 werd hij al eens wereldkampioen op de afdaling in Garmisch-Partenkirchen. Hij won vijf wereldbekerwedstrijden en stond in totaal 25 keer op het podium tijdens een wereldbekerwedstrijd.

Blessureleed

Een olympische medaille won Guay nooit tijdens zijn 18-jarige carrière, waarin hij vaak werd geteisterd door blessures. Zo werd Guay zes keer aan zijn knie geopereerd en miste hij de Olympische Spelen in Pyeongchang begin dit jaar door rugproblemen.

Februari 2017: Guay wordt oudste wereldkampioen skiën op Super G

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl