NOS Sport

Curlingmannen ontsnappen op EK ternauwernood aan degradatie

Curlingmannen eindigen EK met winst en achtste plaats

Het Nederlandse curlingteam heeft de EK afgesloten met een cruciale zege op Polen: 8-3. De formatie van bondscoach Shari Leibbrandt blijft daardoor in de A-divisie en houdt zicht op deelname aan de WK volgend jaar maart in Canada.

Nederland eindigde van de tien landen bij het toernooi in Tallinn als achtste. Net als Finland behaalde het team van captain Jaap van Dorp twee zeges. De Finnen eindigden echter als negende omdat ze gisteren verloren van Oranje en degraderen daardoor samen met de Polen naar de B-divisie.

Tweede kans

De beste zeven landen in de groep - wat de doelstelling van Nederland was - zijn zeker van een WK-ticket en de eerste vier spelen de halve finales van de EK. Nederland en Finland krijgen in januari tijdens een kwalificatietoernooi in Nieuw-Zeeland de kans zich alsnog voor de WK te plaatsen.

"Halverwege de week zag het er niet goed uit. We konden telkens net niet de winst pakken, maar de laatste twee duels gelukkig wel. Uiteindelijk nog een redelijke uitkomst", aldus een opgeluchte Van Dorp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl