Robert Kubica is populair bij de Formule 1-fans AFP

Na zeven jaar keert Kubica terug in de Formule 1

time icon

Robert Kubica heeft het aanbod van Williams geaccepteerd om volgend jaar terug te keren in de Formule 1. Hij was dit jaar test- en reserverijder bij het Britse team.

In 2011 moest de 33-jarige Pool abrupt afscheid nemen van de Formule 1, nadat hij ernstig arm- en handletsel had opgelopen door een zware crash in een rally in Italië.

Ondanks meerdere operaties kan hij zijn arm niet meer optimaal gebruiken, die blijft dun en gebogen.

BBC Sport
@BBCSport
"I cannot twist my front arm and wrist" So how has Robert Kubica remarkably returned to an #F1 car? Here's how ➡ https://t.co/wd7VhrobJy
2 jaar geleden

"Terugkeren in de Formule 1 is een van de grootste prestaties van mijn leven", laat Kubica weten. "Wat na mijn ongeluk haast onmogelijk leek, begint nu weer mogelijk te worden."

De auto van Kubica na zijn ongeval in 2011 ANP

Met Kubica heeft Williams - ooit een dominante renstal in Formule 1, maar de laatste jaren ver teruggevallen - de beide racestoeltjes voor komend seizoen in gevuld. Eerder werd de Britse rookie George Russell al aangetrokken.

Vertrek Stroll?

De terugkeer van Kubica in de Formule 1 betekent ook dat Lance Stroll Williams zeer waarschijnlijk gaat verlaten. De kans is aanwezig dat hij een stoeltje krijgt bij Force India, dat door zijn gefortuneerde vader Lawrence en een groep investeerders is overgenomen.

Mercedes, als motorleverancier, speelt daar echter ook nog een rol in. Mercedes heeft Esteban Ocon onder contract, die net als Sergio Perez voor Force India uitkomt. Mercedes wil Ocon aan het werk houden in de F1.

STER Reclame