Beeld van de tantramasseur in 'Undercover in Nederland' SBS 6

Een tantramasseur uit Rotterdam mag voorlopig zijn beroep niet meer uitoefenen na een vijfde aangifte vanwege seksueel misbruik. Aanleiding voor deze nieuwe aangifte van een vrouwelijke ex-cliënt is volgens het Openbaar Ministerie een uitzending van het SBS 6-programma Undercover in Nederland van Alberto Stegeman.

Het OM kondigde eerder aan dat de beelden uit dat programma, die werden gefilmd met een verborgen camera, zouden worden "meegenomen" in de strafzaak tegen Edwin M. De 'therapeut' maakte onder meer duidelijk dat hij nog altijd onder meer vagina's masseert, ondanks de verzekering op zijn website dat zijn massages niet erotisch zijn. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie noemt het "onwenselijk dat hij weer aan het werk gaat".

Bekijk het fragment hieronder.

Tantramasseur 'bekent' op verborgen camerabeelden

Reclassering

Slachtoffers dringen al geruime tijd aan op een werkverbod voor M. Het OM liet steeds weten dat dit alleen mogelijk was bij een nieuwe aangifte en een nieuwe tijdelijke hechtenis.

Andere beperkingen die justitie de man heeft opgelegd zijn een contactverbod met de aangevers en de verplichting van een traject bij de reclassering.

Blokkades

Voor het proces tegen de Rotterdamse masseur is nog geen datum vastgesteld. Wel is morgen de rechtszaak tegen een andere tantramasseur, de 54-jarige Nico D. uit Rhenen. Tegen hem hebben zes vrouwen aangiften gedaan. Hij heeft al langer een werkverbod. D. wordt er net als M. van verdacht dat hij misbruik heeft gemaakt van vrouwen die "aan zijn zorg waren toevertrouwd".

De NOS publiceerde een jaar geleden voor het eerst over de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van een reeks tantramasseurs. Rode draad in de beschuldigingen is dat zij beweren vrouwen met negatieve seksuele ervaringen via niet-erotische massages van hun blokkades af te kunnen helpen. In plaats daarvan gebruiken de mannen die sessies om aan hun gerief te komen. Bij een meldpunt kwamen honderd meldingen binnen.

STER reclame