Mauro Icardi juicht bij zijn eerste interlandtreffer voor Argentinië
NOS Voetbal

Vernieuwd Argentinië krijgt weer wat kleur op de wangen

Argentinië heeft voor de tweede keer in vier dagen tijd een oefenwedstrijd tegen Mexico met 2-0 gewonnen. Mauro Icardi en Paulo Dybala verzorgden in Mendoza de doelpunten.

De Argentijnen krijgen na het mislukte WK voetbal in Rusland en het vertrek van bondscoach Jorge Sampaoli weer wat kleur op de wangen. Onder leiding van interim-bondscoaches Lionel Scaloni en Pablo Aimar won Argentinië vier van de zes duels (overigens louter oefenwedstrijden).

Dat uitgerekend Icardi en Dybala het nieuwe Argentinië een gezicht gaven tegen Mexico is veelzeggend. De steunpilaren van respectievelijk Internazionale en Juventus, die niet in de smaak vielen bij de vorige Argentijnse bondscoach, maakten hun eerste interlandtreffer.

Icardi en Dybala helpen Argentinië langs Mexico

Bij Argentinië zat Ajacied Nicolás Tagliafico de hele wedstrijd op de bank. Lionel Messi speelde sinds het WK nog geen interland. De sterspeler is op eigen voorkeur niet meer opgeroepen, maar wil naar verluidt zijn interlandloop wel voortzetten.

PSV'er Érick Gutiérrez deed bij Mexico alleen de eerste helft mee. Zijn landgenoot Hirving Lozano was in Eindhoven gebleven met een lichte spierblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl