Marcus Berg scoorde voor Zweden tegen Rusland

Zweden, Schotland, Servië en Kosovo promoveren in de Nations League

In de A-divisie van de Nations League is dinsdagavond één duel gespeeld: Portugal-Polen eindigde in 1-1. Portugal was al zeker van de groepswinst, Polen wist al dat het degradeert naar de B-divisie.

Toch had het resultaat wel gevolgen. Polen passeert in de totaalstand van de A-divisie nu Duitsland waardoor de Duitsers geen groepshoofd zijn bij de loting voor de EK-kwalificatie.

André Silva kopte tien minuten voor rust Portugal op voorsprong, oud-Ajacied Arek Milik maakte in de 66ste minuut de gelijkmaker uit een penalty.

Zweden klopt Rusland

Zweden en Rusland hadden allebei nog kans op de groepswinst in de B-divisie. De Zweden versloegen de Russen met 2-0 en zijn door een beter onderling resultaat nu gepromoveerd naar de hoogste divisie. Victor Lindelöf en Marcus Berg (ex PSV, ex-FC Groningen) tekenden voor de Zweedse doelpunten.

Zeneli op schot voor Kosovo

James Forrest was de grote man bij de Schotten tegen Israel in de C-divisie. Hij boog met twee goals nog voor rust een achterstand om en scoorde ook nog eens na rust. Schotland wordt door de 3-2 zege groepswinnaar en promoveert.

Ook Servië promoveert naar de B-divisie. Een 4-1 zege tegen Litouwen volstond.

Bij Kosovo tegen Azerbeidzjan tekende Heerenveen-aanvaller Arber Zeneli voor drie treffers. Door de 4-0 overwinning worden de Kosovaren groepswinnaar en promoveren naar de C-divisie.