Danick Snelder haalt uit in het EK-kwalificatieduel met Hongarije
NOS Sport

Handbalsters zonder aanvoerster Snelder naar EK

Het Europees kampioenschap handbal in Frankrijk gaat voorbij aan Danick Snelder. De aanvoerster van het Nederlands team kampt met een rugblessure. Het eindtoernooi begint voor Oranje op 1 december met een wedstrijd tegen Hongarije.

"Maandag hebben we nog verschillende onderzoeken gedaan en had ook ik zelfs nog een klein beetje hoop", laat Snelder weten aan de NOS. "Maar als ik naar mijn lichaam luister, gaat het gewoon niet lukken. Het EK is onhaalbaar voor mij. Dat wijzen de testen en foto's ook uit."

"Ik heb al vijf weken niet gespeeld in Hongarije. Steeds deed ik drie stapjes naar voren en één terug. Ik was aan de betere hand, maar vrijdag kreeg ik ineens een terugval."

Dragende kracht

De 28-jarige Snelder, al sinds 2009 een dragende kracht bij Nederland, meldde zich maandag nog wel op Papendal waar de selectie de voorbereiding op het EK is begonnen. Daar volgden direct de verschillende testen. Ze blijft deze week nog bij de ploeg om te revalideren met de fysiotherapeut van het Nederlands team.

Oranje is ingedeeld in een poule met Hongarije, Spanje en Kroatië. De eerste drie landen gaan door naar de volgende ronde. Op het laatste EK in 2016 legde Nederland beslag op de zilveren medaille.

Nederland speelt woensdag in Eindhoven een zogeheten 'uitzwaaiwedstrijd' tegen Angola alvorens het afreist naar Frankrijk.

Weer een cirkelloopster minder

Het ontbreken van cirkelloopster Snelder is een flinke aderlating voor het team dat in 2015 de aansluiting vond met de wereldtop en vanaf dat moment om de medailles speelt.

In augustus werd namelijk al bekend dat Yvette Broch, de andere cirkelspeelster van wereldklasse, stopte met handbal. Broch gaf aan er fysiek en mentaal volledig doorheen te zitten. Broch en Snelder waren de afgelopen jaren behalve in de aanval ook belangrijke schakels in de Nederlandse verdediging.

Thomsen heeft Jessy Kramer opgeroepen als vervangster. Op dit moment is er een selectie van tien speelsters die zeker zijn van het EK. Tijdens de trainingsstage strijden elf speelsters om de nog overgebleven zes plekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl