Het Nederlands elftal heeft Duitsland maandagavond een koekje van eigen deeg gegeven, als we de ochtendkranten moeten geloven. Zowel het Algemeen Dagblad als De Telegraaf spreekt van een resultaat 'op z'n Duits'; Oranje scoorde tweemaal in de laatste vijf minuten (2-2).

Het AD betoogt dat een 'sensationeel' gelijkspel 'het optimisme rond het Nederlands elftal in stand houdt'. "Tegen de sterkere Duitsers was de veerkracht van Nederland doorslaggevend."

Ook De Telegraaf strooit met superlatieven. De 'miraculeuze ontsnapping in Gelsenkirchen' bewees dat 'de benen van de Oranje-mannen na een zinderende slotfase uiteindelijk sterk genoeg bleken om de weelde te kunnen dragen van een eclatante overwinning op wereldkampioen Frankrijk'.

Het veelbesproken 'briefje van Koeman' komt eveneens langs. De Telegraaf beschrijft de gelijkmaker van Virgil van Dijk als een 'treffer uit het boekje', waarbij het boekje verwijst naar het briefje van Koeman, waarin de opstelling met Oranjes captain in de spits werd neergekrabbeld, voordat die zijn weg naar het veld vond.

Volgens de Volkskrant herstelde Oranje - 'het elftal dat de gunst van het volk had herwonnen met optredens om te zoenen' - net op tijd van een 'baaldag in de nieuwe liefdesrelatie'. De ontknoping was 'dolkomisch' en de eindsprint 'prachtig', maar: 'al met al speelde Oranje matig'.

Oranje herstelde net op tijd van een baaldag in de nieuwe liefdesrelatie

de Volkskrant

Ook voor Trouw kon de wederopstanding van Van Dijk en consorten - 'Toch nog voorspoed op een wonderlijke avond' - niet verbloemen dat het spel daarvoor beneden peil was.

"Dit was een vrolijke, vooruit spelende ploeg, heette het. Maar in sport is er ook een tegenstander. Die wilde dat gisteren niet toelaten, en zo speelde Oranje herhaaldelijk het besluiteloze voetbal waarvoor zijn recente voorgangers volop waren beschimpt."

STER reclame