Bondscoach Clarence Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert tijdens een persconfentie in Kameroen
NOS Voetbal

Seedorf en Kluivert: 'Succes van Oranje is de hand van Koeman'

De bondscoaches van Kameroen, Clarence Seedorf en Patrick Kluivert, zijn eensgezind in hun mening over de recente successen van Oranje. "Dat is toch vooral de hand van Ronald Koeman."

Seedorf en Kluivert spelen dinsdag met Kameroen in Engeland tegen Brazilië. Aan de vooravond van dat vriendschappelijke duel laat het duo ook z'n licht schijnen over Oranje.

Kluivert: "Ronald is de juiste man op de juiste plek. Hij heeft jonge spelers de kans gegeven en het elftal staat." Seedorf denkt er eender over: "Als je alleen al ziet hoe Depay is opgebloeid.... Ronald is een heel pragmatische coach en dat heeft deze selectie nodig."

Seedorf plaatst ook een kanttekening bij het opgebloeide Oranje. "We moeten nu niet denken dat alle problemen zijn opgelost. Blijven we in de jeugdopleiding nog steeds hameren op technisch/tactische dingen of gaan we nu ook werken aan karaktervorming?"

Seedorf en Kluivert over het Oranje-succes

Op de vraag of Seedorf zijn oordeel wil geven over Frenkie de Jong en Kluivert iets wil zeggen over Depay, reageert Seedorf verrassend. "Dat moeten we omdraaien", zegt hij. "Ik ken Depay veel beter."

Kluivert dus over De Jong: "Ik heb Frenkie natuurlijk een paar jaar gevolgd bij Ajax toen mijn zoon Justin daar nog speelde. Zo'n twee, drie jaar geleden zei ik al dat hij een fantastische speler kon worden. Hij neemt bij balbezit bijna altijd de goede beslissing. Ik vind het mooi om te zien dat het er nu ook uit komt."

Dan Seedorf over Depay: "Soms geven we jonge spelers te weinig vertrouwen. Bij Memphis was het een kwestie van tijd, een kwestie van de juiste coach en een kwestie van vertrouwen. Hij is zo'n speler waarvoor je naar het stadion gaat. Ik ben blij dat hij op de juiste plek terecht is gekomen."

Seedorf over Depay en Kluivert over De Jong

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl