Nouchka Fontijn
NOS Sport

Eerste zege is binnen voor Fontijn bij WK boksen; nog drie te gaan

Nog drie keer winnen en dan is Nouchka Fontijn eindelijk wereldkampioene boksen in de klasse tot 75 kilogram. De 31-jarige Schiedamse heeft de kwartfinales bereikt bij de WK in New Delhi door Myagmarjargal Munkhbat uit Mongolië overtuigend te verslaan in de tweede ronde.

Fontijn is als eerste geplaatst in India en had daarom een bye in de eerste ronde. In de kwartfinales treft ze dinsdag de Canadese Tammara Thibeault.

Dit jaar moet het gebeuren

Al jaren behoort Fontijn tot de wereldtop in haar klasse, maar een wereldtitel bleef uit. Dit moet haar jaar worden, omdat haar grote concurrente Claressa Shields - de Amerikaanse versloeg Fontijn in 2016 in de WK-finale en de olympische finale - er niet meer bij is.

Fontijn werd in 2014 al wel Europees kampioene en won een jaar later ook de Europese Spelen.

Ook Betrian in kwartfinales

Ook de tweede Nederlandse boksster in New Delhi, Jemyma Betrian, heeft zich geplaatst voor de kwartfinales. Betrian komt uit in de klasse tot 57 kilogram.

Na twee overwinningen stond Betrian in de achtste finales, waarin ze maandag veel te sterk was voor haar Zuid-Koreaanse opponente Im Aeji. De scheidsrechter maakte in de derde ronde een einde aan het eenzijdige gevecht.

In de kwartfinales wacht Betrian dinsdag een lastige klus: wereldkampioene Alessia Mesiano (Italië) is dan haar tegenstander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl