NOS Voetbal

Koeman en Oranje zelfverzekerd: 'Hebben norm neergelegd voor onszelf'

Kan het Nederlands elftal morgenavond in het Nations League-duel met Duitsland net zo'n galavoorstelling op de mat leggen als afgelopen vrijdag toen wereldkampioen Frankrijk met 2-0 werd verslagen? Bondscoach Ronald Koeman denkt van wel.

"We hebben voor onszelf een norm neergelegd. Het kan niet zo zijn dat het een paar dagen later heel anders is", zegt hij in Gelsenkirchen. "Ik verwacht dat de jongens er klaar voor zijn. Ze hebben weinig reden om in het resultaat tegen Frankrijk te blijven hangen."

Koeman legt uit wat hij daarmee bedoelt. "Die wedstrijd heeft geen kwalificatie voor het EK opgeleverd. Er is nog genoeg reden om beter te worden, dat leeft wel bij de spelers."

Ruim een maand geleden won Nederland in Amsterdam met 3-0 van Duitsland. Als maandag in Gelsenkirchen minimaal een gelijkspel wordt behaald, gaat Oranje als groepswinnaar door naar de halve finales van de Nations League.

Favoriet of underdog?

Ook de bondscoach van de Duitsers, Joachim Löw, heeft Nederland zien schitteren tegen Frankrijk. Wat hem betreft is Oranje daarom morgenavond de favoriet. "Dat baseert hij op een paar wedstrijden, dat is niet reëel", vindt Koeman.

Nagenieten van overwinning Nederland op Frankrijk

Daarna probeert Koeman met een glimlach Oranje in de underdogpositie te manoeuvreren. "Ik heb gelezen dat Frankrijk er vrijdag niets aan deed. Dus misschien is onze prestatie wel minder goed dan we denken."

De knop is om bij De Ligt

Volgens verdediger Matthijs de Ligt is de knop inmiddels om bij Oranje en ligt de focus volledig op Duitsland. "Gisteren hadden we het er nog over hoe mooi het was, maar ook dat we bescheiden moeten blijven. We hebben een doel en dat is plaatsen voor het EK. Dit alles is daar onderdeel van."

Knop is om bij De Ligt: 'We moeten bescheiden blijven'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl