Jürgen Locadia in de voorbereiding bij Brighton Getty
NOS Voetbal

Jürgen Locadia: van Oranje naar zijspoor in Brighton

Oranje speelt maandagavond voor het eerst op Duitse bodem sinds de beruchte, wegens een bommelding afgelaste wedstrijd in november 2015. Zonder Jürgen Locadia, die destijds voor het eerst bij de selectie zat, maar tegenwoordig uit beeld is verdwenen.

De voormalig PSV'er is bij Brighton & Hove Albion tussen wal en schip beland. Locadia moet bij de Engelse middenmoter genoegen nemen met af en toe een korte invalbeurt. En dat zit de 25-jarige spits, die afgelopen winter voor ongeveer zeventien miljoen euro van Eindhoven naar Engeland verkaste, totaal niet lekker.

'Nooit de kans gekregen'

"Bij Brighton heb ik niet het idee dat mijn situatie snel zal veranderen. Voor mijn gevoel heb ik nooit de kans gekregen om te laten zien wat ik waard ben", zei Locadia onlangs tegen De Telegraaf. De aanvaller voegde eraan toe dat hij in de winterstop zijn situatie bij de club wil overdenken en sluit een vertrek niet uit.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Locadia: "Dan besef je hoe de wereld achteruit gaat..."
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Als het aan Brian Owen ligt moet Locadia geduld hebben in Engeland. Owen volgt Brighton & Hove Albion op de voet, voor de lokale krant The Argus. "Er komt een heel drukke periode aan in december, dus dan gaat Locadia zijn kans echt wel krijgen", verwacht de Engelse journalist.

"Het probleem voor Locadia is dat zijn concurrent Glenn Murray het heel goed doet op dit moment. Murray is nu zelfs clubtopscorer", legt Owen uit. "Maar Murray is al 35 jaar, al is zijn contract onlangs nog verlengd. Locadia moet geduld hebben. Daarnaast past Locadia niet helemaal in het 4-4-1-1 of 4-3-3 dat coach Chris Hughton hanteert."

Oktober 2017: Jürgen Locadia traint bij Oranje ANP

Volgens Owen moet Locadia zichzelf belangrijker maken. "Weinig mensen hebben het hier over hem, dat zegt eigenlijk genoeg. Maar ja, de club heeft wel flink wat geld voor hem betaald."

"In de voorbereiding op het nieuwe seizoen kreeg Locadia wel een aantal kansen. Ik zag hem toen een keer in een oefenduel met Wimbledon drie keer alleen op de keeper afgaan, maar hij miste ze allemaal... Dat geeft toch een bepaald beeld."

Ondanks de lastige situatie voor Locadia verwacht Owen dat de Nederlander niet zal vertrekken. "Mijn gok is dat hij bij de club blijft en zijn kans gaat grijpen. Er komen immers veel wedstrijden aan."

Jürgen Locadia in betere tijden bij Brighton & Hove Albion Pro Shots

"Het is trouwens vreemd dat spelers uit de Nederlandse competitie nauwelijks slagen bij Brighton", benadrukt Owen. "We hebben hier Elvis Manu gehad, die speelde waardeloos. Ook jongens als Danny Holla of Niki Mäenpää hebben geen indruk gemaakt. Wat is dat toch met die spelers uit jullie competitie?"

'Pröpper doet het redelijk'

"Davy Pröpper doet het overigens wel redelijk. Je merkt dat het niveau van Brighton naar beneden gaat als hij er niet bij is. Hij moest zich even aanpassen, maar uiteindelijk heeft hij het vertrouwen van iedereen gekregen. Hij zit dicht tegen een rentree aan na een enkelblessure en zal dan, denk ik, meteen weer spelen."

Alireza Jahanbakhsh, die deze zomer voor ongeveer 25 miljoen euro van AZ naar Brighton verhuisde, begint volgens Owen steeds beter te draaien. "Hij speelt nog te wisselvallig, maar iedereen heeft wel het gevoel dat hij een meerwaarde voor Brighton wordt. Hij heeft al een aantal aardige duels achter de rug."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2017: PSV'er Locadia schiet met scherp tegen FC Utrecht

STER reclame