Lorenzo Insigne
NOS Voetbal

Mak Italië moet groepswinst aan Portugal laten, Turkije degradeert

Portugal heeft zich in de Nations League gekwalificeerd voor het eindtoernooi van de A-divisie. De regerend Europees kampioen hield Italië in San Siro op 0-0.

Italië had een zege nodig om kansrijk voor de groepswinst te blijven en dat was te merken in de openingsfase. De gretig spelende Azzurri misten veel kansen via onder anderen Lorenzo Insigne, Ciro Immobile (twee riante schotkansen) en Leonardo Bonucci.

In de tweede helft had Portugal, dat andermaal zonder de van verkrachting beschuldigde Cristiano Ronaldo speelde, de zaakjes beter op orde. Sterker, Italië kwam er nauwelijks nog aan te pas.

Jubileum Chiellini

Het werd daarmee niet de gedroomde jubileumwedstrijd voor verdediger Giorgio Chiellini, die zijn honderdste interland speelde. Alleen Gianluigi Buffon (176), Fabio Cannavaro (136), Paolo Maldini (126), Daniele De Rossi (117), Andrea Pirlo (116), Dino Zoff (112) kwamen tot meer interlands.

In groep 2 van de B-divisie degradeerde Turkije naar de C-divisie door met 1-0 te verliezen van Zweden. Andreas Granqvist maakte in Konya in de 71ste minuut vanaf de strafschopstip de enige treffer. Zweden moet dinsdag in Solna van Rusland winnen om de groepswinst veilig te stellen.

Dusan Tadic

Servië behield in groep 4 de koppositie door een 2-1 zege op Montenegro. Adem Ljajic, na een assist van Ajacied Dusan Tadic, en Aleksandar Mitrovic waren trefzeker voor Servië. Stefan Mugosa maakte het halverwege de tweede helft nog even spannend, maar er werd niet meer gescoord.

Servië heeft dinsdag in eigen huis een zege nodig tegen het gedegradeerde Litouwen om naar de B-divisie te promoveren.

Avdijaj belangrijk voor Kosovo

Willem II-aanvaller Donis Avdijaj had met twee goals een aandeel in de 5-0 uitzege van Kosovo op Malta. De Kosovaren moeten dinsdag minimaal één punt pakken tegen Azerbeidzjan om naar de C-divisie te promoveren.

Uitslagen Nations League - 17 november

Divisie Wedstrijd Uitslag
A Italië-Portugal 0-0
B Turkije-Zweden 0-1
C Albanië-Schotland 0-4
C Servië-Montenegro 2-1
C Roemenië-Litouwen 3-0
D Azerbeidzjan-Faeröer 2-0
D Malta-Kosovo 0-5

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl