Huseyin Dogan is met twee goals de gevierde man bij TOP Oss

TOP Oss doet goede zaken in matig duel, ook Jong PSV wint

TOP Oss heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de eerste divisie door in eigen huis met 2-0 te winnen van Almere City. Huseyin Dogan was met twee goals de gevierde man bij TOP, dat na de vierde zege op rij naar de vierde plaats steeg. Jong PSV won thuis met 3-1 van Jong AZ.

Dat TOP Oss en Almere City zich bij winst in de top van de eerste divisie konden melden, daar was in de eerste helft weinig van te merken. Beide ploegen speelden tam en afwachtend. Alleen Almere City, dat nu zesde staat, creëerde een kans.

In de tweede helft werd het publiek in het koude Frans Heesen Stadion dan eindelijk opgewarmd door Dogan, die zijn elfde en twaalfde treffer van het seizoen noteerde. Bij beide doelpunten draaide hij weg bij Bram van Vlerken, die tot twee keer toe geen grip kreeg op de bepalende middenvelder van TOP Oss.

Goals Ramselaar en Romero

In Eindhoven kende Jong PSV weinig moeite met de beloften van AZ. Bart Ramselaar opende de score door een mislukte volley van Maxi Romero tot doelpunt te promoveren. Diezelfde Romero zorgde in de tweede helft voor de 2-0 en 3-1. In de tussentijd had debutant Thijs Oosting voor de aansluitingstreffer gezorgd.

Jong PSV stijgt door de 3-1 overwinning op de beloften van AZ voorlopig van de elfde naar de zevende plaats in de eerste divisie.

PSV viert de 1-0 van Bart Ramselaar

SC Cambuur en FC Volendam, beide bivakkerend in de middenmoot, hielden elkaar zaterdagavond in Leeuwarden in evenwicht: 1-1. Volendam-speler Nick Doodeman opende de score na een goede dieptepass van Boy Deul. Doodeman passeerde de uitkomende Cambuur-goalie Xavier Mous en rondde af.

Kort voor rust kwam de thuisploeg langszij via een strafschop. Nadat de bal op de arm van Mohamed Betti was gekomen, benutte Kevin van Kippersluis, die tussen 2014 en 2017 honderd duels voor Volendam speelde, de penalty: 1-1.

In de tweede helft hadden beide ploegen nog enkele kansen om de zege naar zich toe te trekken. Cambuur blijft staan op plek tien, Volendam behoudt de dertiende plaats.

Strijd onderin

FC Eindhoven en RKC grepen drie belangrijke punten tegen de concurrentie in de strijd onderin. Nummer zeventien FC Eindhoven had de overwinning op bezoek bij de nummer achttien, FC Dordrecht, vroeg in de tas. Al na 24 minuten stond het 2-0 door goals van Elisha Sam en Karim Essikal. Aanvoerder Branco van den Boomen zorgde na rust voor de 3-0.

FC Eindhoven kruipt zodoende weer een beetje omhoog en bezet nu de vijftiende plaats, achter RKC Waalwijk. Dat won zaterdagavond met 2-0 bij de nummer voorlaatst, Helmond Sport.

Ezra Walian en Darren Maatsen zorgden voor de goals aan de kant van RKC, dat bijna de hele tweede helft met tien man speelde door de rode kaart die Walian kreeg wegens een elleboogstoot.