Bondscoach Erwin van de Looi van Jong Oranje

Jong Oranje niet opgewassen tegen Jong Duitsland

Een vernieuwd Jong Oranje heeft in een oefeninterland tegen Jong Duitsland geen indruk kunnen maken. De Duitsers, die zich in tegenstelling tot hun Nederlandse leeftijdsgenoten wél hebben geplaatst voor het EK 2019, waren in Offenbach met 3-0 te sterk voor de ploeg van Erwin van de Looi.

Jong Oranje stond met vijf debutanten aan de aftrap. Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Armando Obispo (Jong PSV), Dani de Wit (Jong Ajax), Deroy Duarte (Sparta) en Tahith Chong (Manchester United) deden voor het eerst mee.

In de eerste helft creëerden beide ploegen weinig kansen. Jong Duitsland kwam na een klein kwartier wel op voorsprong uit een strafschop. De bal ging op de stip nadat Dani de Wit de bal tegen zijn uitgestoken arm had gekregen, in een poging een Duits afstandsschot te blokkeren. Philipp Ochs faalde vervolgens niet vanaf 11 meter.

Onder druk

Na rust schakelde Jong Duitsland een tandje bij en werd Jong Oranje flink onder druk gezet. Doelman Justin Bijlow wist de 2-0 aanvankelijk nog te voorkomen, maar op een inzet van dichtbij van Abdelhamid Sabiri had hij geen antwoord. Tien minuten voor tijd bepaalde Törles Knöll de eindstand op 3-0.

In de tweede helft mochten ook Nathangelo Markelo (Everton), Jay-Roy Grot (VVV Venlo) en Kaj Sierhuis (Ajax) voor het eerst minuten maken bij Jong Oranje.