Judoka's snel klaar op eerste dag gp Den Haag Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse judomannen hebben op de eerste dag van de GP-wedstrijden in Den Haag niet kunnen verrassen. In de twee lichtste klassen kwamen in totaal zes Nederlanders in actie, maar nog voor de kwartfinales waren die allemaal al uitgeschakeld.

Tornike Tsjakadoea en Bas Koffijberg haalden in de klasse tot 60 kilogram nog wel de tweede ronde, maar daarin viel ook voor hen het doek. Roy Koffijberg en Ivo Verhorstert waren al in de eerste schifting blijven steken.

In de klasse -66 kilo hadden Matthijs van Harten en Joeri van Opstalt een bye in de eerste ronde, waarna ze een ronde later een nederlaag leden.

Ook vrouwen imponeren niet

Voor de Nederlandse judovrouwen bleef succes eveneens uit op de eerste dag. Van de zes judoka's kwam Margriet Bergstra (-57 kg) het verst. Bergstra haalde met twee overwinningen de kwartfinales. Daarin boog ze voor Myriam Roper, de winnares van WK-brons in 2013.

In de herkansingen verloor Bergstra van Priscilla Gneto, nadat de Nederlandse een derde straf had gekregen. Amber Gersjes (-48 kilogram) en Sanne Verhagen (-57 kg) haalden vorige week in Tasjkent nog de strijd om brons, maar verloren nu al in de eerste ronde.

Dat gold ook voor Shannon van de Meeberg en Pleuni Cornelisse, die beiden uitkomen in de klasse tot 57 kilogram. Naomi van Krevel (-52 kg) strandde in de tweede ronde.

STER reclame