Het pand in Enschede waar de vier slachtoffers zijn gevonden ANP

Een 26-jarige man is vastgezet in het onderzoek naar de gewelddadige dood van vier mannen in een pand in Enschede. De man, die uit Enschede komt, werd opgepakt in de omgeving van Dordrecht. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het misdrijf.

De arrestatie was dinsdagavond, een paar uur na de vondst van het dode viertal. Er werd ook een tweede verdachte aangehouden, maar die is inmiddels vrijgelaten. Hij is geen verdachte meer.

De vier slachtoffers werden dinsdagmiddag gevonden in een pand waar volgens RTV Oost een growshop was gevestigd. Ze bleken door geweld om het leven te zijn gekomen, waarschijnlijk met een vuurwapen.

Wiet

Over de achtergrond van de zaak is nog niets bekend. Wel duidelijk is dat twee van de slachtoffers nog voor de rechter moesten komen vanwege de vondst van een partij wiet, in juni. Die vondst was in hetzelfde pand als waarin ze dinsdag dood werden gevonden.

In het onderzoek heeft de politie gisteren meerdere panden doorzocht in Enschede en Hengelo. Hierbij is niemand aangehouden.

STER reclame